Ingrediencie
                        1 vajce • 150 ml kefíru • 100 ml Fortini Multi Fibre • vanilkový cukor • soľ • 110 g hladkej múky • ¼ prášku do pečiva • jablko • 20 g oleja • 10 g škoricového cukru
                        Postup (doba prípravy cca 30 minút)
                        
														- Do misy rozbijeme vajce, prilejeme kefír a Fortini Multi Fibre, vanilkový cukor, soľ a premiešame. 
- Nakoniec prisypeme hladkú múku spoločne s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. 
- Jablko olúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na kolieska. 
- Kolieska namáčame v pripravenom cestíčku. 
- Na rozpálenej panvici opekáme po oboch stranách do zlatista. 
- Hotové lievance obalíme v škoricovom cukre. 
- Zdobiť môžeme vyšľahanou smotanou a ovocím alebo čokoládovou polevou.